Do práce na kole 2015

4. května tohoto roku opět odstartovala soutěž pro všechny aktivní cyklisty Do práce na kole

Na počátku byl Auto*Mat

Za zrodem celého projektu stojí organizace Auto*Mat, která ve spolupráci s místními organizátory připravila v roce 2011 soutěž, která má za úkol prospět životnímu prostředí a zábavnou formou přivést co nejvíce lidí k pravidelné jízdě na kole. Od té doby se začalo soutěžit pravidelně každý rok.

V prvním roce se soutěžilo pouze v Praze a Pardubicích, v následujících letech začala popularita akce stoupat a postupně se začala přidávat i další města. Letos se již účastní 26 měst z celé republiky, včetně Liberce.

K přihlášení do soutěže nepotřebujete nic víc než se zaregistrovat, pravidelně zapisovat údaje o ujetých kilometrech na svém webovém profilu a hlavně si užívat krásu jízdy na kole.

 

Do práce na kole ve vší parádě

Milujete jízdu na kole, chcete se zúčastnit soutěže, ale nevíte, do které kategorie se přihlásit? 

Možností je několik:

Pravidelnost  - V této kategorii vyhrává tým, který v průběhu května urazí minimálně 66 % cest.

Výkonnost – Musíte často překonávat dlouhou cestu do práce a domů? Tak je tahle kategorie přímo pro vás. Vítězí ten, kdo najede nejvíce kilometrů za celou dobu trvání soutěže.

Zoot šik na kole – Chcete i na kole vypadat skvěle? Vyfoťte se a sdílejte vaši fotku na Instagramu. Sloganem této kategorie je Do práce na kole ve vší parádě. Tři z vás, kteří tuto soutěž pojmou nejoriginálněji, vyhrají poukázky na oblečení v obchodě ZOOT.

Cyklozaměstnavatel roku – Tímto titulem se bude pyšnit zaměstnavatel, jehož zaměstnanci vytvoří minimálně jeden soutěžní tým a který poskytuje svým zaměstnancům nejlepší podmínky pro dojíždění do práce na kole.

Slavnostní vyhlášení vítězů

Soutěž bude ukončena 30. května v Lidových sadech v rámci akce Greenfest. Vítěz se může těšit na skládací kolo Foldy od hlavního sponzora soutěže Elbikes.cz, poukázky do Babylonu, vstupenky do zoo a další velmi zajímavé ceny. Během akce můžete navštívit dílny s řemeslnými výrobky, dílny a přednášky.

Jestliže vás zajímá více informací o soutěži, jejich pravidlech a městech, ve kterých se soutěží, stačí prokliknout na oficiální stránky Do práce na kole.